Termékek Menü

A BP50C26 színes fénymásológépünk

A BP50C26 színes fénymásológépünk

A jelenlegi palettánkból a fekete-fehér A3-as másológépeink közül a BP-30M28 viszi a prímet, a színesek között pedig az abban a kategóriában hozzá legjobban hasonlító modell, a BP-50C26. Nézzük meg mire képes ez a berendezés, kinek érdemes ezt a típust választania.

 

Általános jellemzők
A Sharp BP-50C26 fénymásológép egy 26 lap/perc sebességű, kétoldalas (duplex) funkcióval, kétoldalas automata lapadagolóval és hálózati kártyával felszerelt színes irodai fénymásológép, mely képes akár 20 fős munkacsoportokat is kiszolgálni. A készüléket hosszú élettartamra tervezték, akár 1.200.000 oldalt is másolhatunk/nyomtathatunk vele. Az 1.200 dpi-s nyomtatási felbontása biztosítja a képek tökéletes minőségét.  A papírfiókjai 550 lap befogadására képesek, melyeket egy 100 lapos oldalsó (ún. kézi) adagoló egészít ki. Ha a boltban kapható papírcsomagok 500 laposak, akkor a fiókok miért 550 lap kapacitásúak - tehetjük fel jogosan a kérdést. A választ a készülék egyik tulajdonsága adja. Ez a modell képes 300 gramos papírt is felvenni a fiókból. Ebből egy csomag pedig nagyjából 550 lapnyi szokásos (80 gramos) papírnak megfelelő térfogatot igényel.

Küllem
A BP-50C26 egy új színvilággal lépett be a Sharp másológépek családjába. Korábban vajszínű, később világosszürke, fehér és fekete elemeket tartalmazó masináink voltak. Ez a modell viszont egy elegáns grafitszürke ruhát kapott, amelyet sötétszürke és fekete elemek egészítenek ki.A kijelző
A 10,1 inch-es pontmátrix LCD érintőpanel WSGA felbontású (1024x600 képpont), ami jó olvashatóságot és éles kontúrokat eredményez. A kijelző LED háttérvilágítással rendelkezik, állítható a kontrasztja és a speciális felülete miatt nem marad rajta az ujjlenyomat a használat során. A nagy ikonok miatt egyszerű és könnyen elsajátítható a másológép kezelése.

Kimeneti egységek
Az ennél a kategóriánál már megszokott tűzős finishererek és lyukasztók mellett a BP-50C26-hoz  már olyan egység is kapható, amely a papírokat tűzőkapocs nélkül "forrasztja" össze. Egyszerre maximum 8 lapot képes a felső sarkuknál egybe fűzni egy préselési technika segítségével. A másik új modul a a hajtogató egység, amely az alábbi négyféle módon tudja előkészíteni borítékolásra a lemásolt vagy kinyomtatott dokumentumot:Konnektivitás
Kiegészítő egység vásárlásával ez a másológép képes csatlakozni többféle nyilvános felhőszolgáltatáshoz. A Google Drive, OneDrive és a Dropbox mellett a vállalati környezetben népszerű Microsoft Teams is felkerült a támogatott listára.
A BP-50C26 - megfelelő infrastruktúra mellett - okostelefonnal is elérhető. Androidos készülékek esetén a Sharpdesk Mobile illetve a Sharp Print Service Plugin, Apple eszközöknél pedig az Airprint  alkalmazásokkal tud együttműködni. Ezen kívül a Synappx Go alkalmazás is használható.

Gyors szkennelés
A szkennelési funkció egyre nagyobb szerepet játszik a másológépek használata során. Ezt felismerve a Sharp a másológépei automata lapadagolóinak sebességét jóval a készülékek másolási/nyomtatási sebessége fölé tornázta. Így történt ez a BP50C26 esetén is. A 26 lap/perc sebességű gép az egyoldalas dokumentumokat 80 lap/perc sebességgel olvassa be. Ha ehhez hozzávesszük, hogy szkenneléskor nem megy el idő a másológép fixáló részeinek felfűtésére, akkor láthatjuk hogy ez egy igazán impozáns érték.

Környezetvédelem
A BP50C26 megfelel az ENERGY STAR 3.0 szigorú kritériumrendszernek. A SHARP új összetételű tonere lehetővé teszi az alacsonyabb hőfokon történő fixálást, így az égetőmű felfűtése kevesebb energiát igényel. A készülék tonerei csak akkor cserélhetők ki, ha a tartályok teljesen kiürültek. A modellhez kétféle kapacitású festék készlet is kapható, ami elősegíti az üres tartályok számának minimalizálását és a felhasználás optimalizálását.

A BP-50C26 sikerre van ítélve. Követni fogja elődei, az MX-2614N, az MX-2630 és az MX-2651 népszerűségét. Minden olyan vállalkozásnak ajánlom, ahol szükség van a fekete-fehér mellett színes dokumentumok készítésére is.