Termékek Menü

A pagewide zsákutca

A pagewide zsákutca

Érdekes hír jelent meg a napokban: a HP úgy döntött, hogy beszünteti a PageWide irodai termékeinek értékesítését.

 

Mi is az a PageWide technológia?

Tintasugaras eszközökben használt olyan megoldás, amikor a nyomtató fej nem mozog, csak a papír. Ehhez persze az kell, hogy a papír teljes szélességében legyenek fúvókák, amelyek a tintát a papírra küldik. Ez a HP esetében 42.240 parányi fúvókát jelent. Már a termékvonal megjelenésekor sejteni lehetett, hogy ez elég rizikós megoldás, hiszen elég egy-két fúvóka eltömődése és az máris meglátszik a nyomaton.

A vállalat szerint ezt a döntést azért hozták meg, mert a HP azt tervezi hogy a jövőbeni befektetéseit a LaserJet kínálatának bővítésére kívánja összpontosítani. 

A HP szerint az irodai lézer és tintasugaras technológiák közötti különbség jelentősen csökkent a készülékek ökológiai lábnyomát, a beszerzési költséget, a folyamatos működési költségeket és az energiafogyasztást összehasonlítva.

A HP a lézer vonalon az elmúlt évtizedben az alábbi eredményeket érte el:

  • közel 20%-kal csökkent a hardver költsége, súlya és mérete
  • majdnem 250%-kal nőtt a kazetta kapacitása
  • akár 30%-os szolgáltatási költség csökkenés
  • 87%-os csökkenés az energiafogyasztásban

Fentiek miatt a HP megállapította, hogy nincs értelme folytatni az irodai PageWide technológiájába való befektetést.

A HP döntésével az Epson lesz az egyetlen nagy nyomtatási gyártó, amely továbbra is népszerűsíti a line-head tintasugaras technológiát.

Az általunk forgalmazott Sharp másológépek mindegyike lézeres technológiájú. A HP által közzétett eredmények (termékek súlyának csökkenése, festékkazetta kapacitásának növekedése, főegységek élettartamának meghosszabbodása, energia fogyasztás csökkenése stb.) megfigyelhető a Sharp-nál is. Mindez azt jelenti, hogy a lézer technológiát korántsem kell temetni. Korszerű, energia takarékos fénymásológépek és nyomtatók készülnek napjainkban. Mindkét nyomtatási módszernek megvan a maga létjogosultsága. A forgalmazók és a felhasználók pedig a feladathoz és a lehetőségekhez igazodva széles palettáról tudnak megfelelő terméket választani.