Termékek Menü

A Sharp másológépek története - SF-8300

A Sharp másológépek története - SF-8300

A Sharp másológépek fejlesztőmérnökeihez számos innováció kötődik. Egy szép példa erre az 1989-ben megjelent SF-8300-as modell is.

 

Az analóg korszakban zömében mechanikai újításokat láthatunk. Ilyen volt az SF-8300-as modell forgó papírtálcája is. Ha az üveglapra álló vagy fekvő helyzetben tettünk egy dokumentumot, akkor ahhoz ugyanolyan állásúnak kellett lennie a papírfiókban levő lapoknak is, amennyiben veszteségmentesen le akartuk másolni az eredeti dokumentumot. Vagyis két papírfiók tudta megoldani ezt a kényelmi feladatot - hacsak nem állítottuk közben manuálisan a fiókban a lap határolókat és igazgattuk hozzá a papírokat.
Mivel már akkor is tudtak a gépek kicsinyíteni és nagyítani  ezért egy A3-A4 másolás átalakításhoz a méretarány miatt fekvő A4-es lap kellett, míg a sima A4-eseket álló helyzetben másoltuk a rövidebb papír út és ezáltal a forgó eszközök kisebb kopása valamint a nagyobb sebesség miatt.
Erre a problémára adott frappáns megoldást az SF-8300 forgó A4-es papírtálcája, amely 90 fokban képes volt elmozdulni. A gép érzékelte az eredeti lap méretét is és a papírfiókban levő mozgó tálca automatikusan a megfelelő helyzetbe állt.
A Sharp másológépek történetében ezzel a modellel eljutottunk az első olyan típushoz, amelyet már mi is forgalmaztunk.