Termékek Menü

A4-es másológép modellek frissítése

A4-es másológép modellek frissítése

A Sharp az MX-B355W és MX-B455W másológépekkel tért vissza az egykor általa uralt A4-es piacra. Eltelt két év és kijött ezen modellek frissítése MX-B356W és MX-B456W néven.

Lássuk milyen változások történtek.

A két új típus a műszaki tartalmat tekintve nem változott, ezért a velük való ismerkedést érdemes az elődökről írt bejegyzésemmel kezdeni, mert az ott leírtak ezekre a modellekre is érvényesek.

A tényleges újdonságok elsősorban szoftveres megoldások, amelyek érdekesebb elemeit az alábbiakban foglalok össze:

Gyors bejelentkezés
A készülékek kijelzője testre szabható. A felhasználók variálhatják a gyorsan elérhető funkciók gombjait és azok megjelenési sorrendjét. Aki önálló felhasználói profilt hoz létre, az el is mentheti a neki legjobban megfelelő verziót. Ennek előhívása ezután már gyorsan megy a saját ikonjára kattintva. A profil akár jelszóval is levédhető.

 

Dual LAN (kiegészítő vásárlása szükséges hozzá)
A készülékek egyszerre két különböző vezetékes hálózatra is csatlakozhatnak. Így a vállalat publikus és belső zárt hálózatáról is egyszerre lehet használni a multifunkciós eszközt az adatbiztonság megtartása mellett.

Ferdülés korrekció
Ha szkenneléskor ferdén tettük be a papírt vagy annak minősége, gyűrődése miatt a lapadagoló ferdén húzta be, akkor a készülék ezt felismeri és a képfájlnál már korrigálja a hibát. Ez a funkció .pdf formátumba történő szkennelésnél érhető el.

Fejlett automatikus fekete-fehér szkennelés
Dokumentumok fekete-fehér formátumban történő szkennelése esetén lehetőség van szürke árnyalatos vagy kizárólag csak fekete és fehér képpontokat tartalmazó fájlok készítésére. Ez a funkció az eredeti dokumentum alapján eldönti, hogy melyik megoldás a legjobb a minimális méret és az olvashatóság együttes kritériumának fenntartása mellett.

Felhő kapcsolatok
Ezen a területen több változás történt. A Google Drive, SharePoint, OneDrive után a Dropbox is bekerült abba a listába, amellyel a készülékek kapcsolatot tudnak létesíteni nyomtatási és szkennelési feladat elvégzéséhez.
Képesek továbbá Gmail vagy Exchage levelező szerverhez kapcsolódni az e-mail connector segítségével. Így az ott levő fiókok segítségével is tudnak beolvasott adatokat küldeni.
Az okostelefonokhoz hasonlóan össze lehet kötni őket a Sharp alkalmazás portáljával. Ezzel azt érjük el, hogy a másológép képes lesz letölteni és telepíteni az internetről a hozzá használatos applikációkat.

 

Biztonság
Ez a terület elsősorban a rendszergazdáknak csemege. Itt találkozhatunk a gép öngyógyító képességével a firmware másolatának HDD-ről történő automatikus újratelepítése során, a készülékhez kapcsolódó alkalmazások hozzáférési engedélyeinek kezelésével vagy a képes feladatnaplóval a rosszindulatú vagy illegális használat nyomon követésére.

Mint a fenti példák is mutatják, hogy ezek az újítások elsősorban egy-egy felhasználói csoport számára fontos változások. A modellek erősek, gyorsak és gazdaságosan működtethetőek. Az elődeihez hasonlóan bátran ajánlom mindenkinek.