Termékek Menü

Holdraszállás fekete-fehérben

Holdraszállás fekete-fehérben

Amikor pár éve a SHARP visszatért az A4-es másológép piacra, rövid időn belül kialakította a hat fekete-fehér (az MX-B350P és MX-B450P nyomtatók valamint az MX-B350W, MX-B450W, MX-B356W és MX-B456W multigépek) és a két színes (MX-C303W és MXC304W multigép) modellekből álló portfólióját.
Várható volt hogy a választék hamarosan újabb egyedekkel bővül. Így született meg a LUNA gépcsalád.
Ebben a bejegyzésben a fekete-fehér vonal újdonságait mutatom meg.
 

A fent említett készülékek 35 vagy 45 lap/perc sebességűek voltak. A SHARP a kínálatot 52 és 66 lap/perces berendezésekkel bővítette. Ez két nyomtatót (MXB557P, MXB707P) és két multifunkciós eszközt (MXB557F, MXB707F) takar.

A nyomtatók
A látványos sebesség növekedés mellett néhány új tulajdonságot is hoztak ezek a printerek. Lássuk melyek ezek:

  • extra papírkapacitási lehetőség: az új masinák akár 4.400 lap kapacitásig bővíthetőek a korábbi 1.150-nel szemben
  • MS Office fájlok közvetlenül nyomtathatóak pendrive-ról (nem kell számítógép)
  • Tűző és lyukasztó kimeneti egység csatlakoztatható az új nyomtatókhoz
  • Maximum 3 db 4 rekeszes címezhető ún. mailbox szerelhető a printerhez. Így összesen 12 számítógépről tudnak úgy nyomtatni egy gépre, hogy nem keverednek össze a dokumentumok.
  • a fix mono 4 soros kijelzőt egy 4,3 inch-es dönthető színes panel váltja, amin android alapú kezelőfelület fut
  • a festékkazetta kapacitása közel 30 %-kal nőtt
  • hosszabb lett a gép élettartama

A multigépek
Mivel ezek az eszközök a fent említett nyomtatókra épültek, ezért a sebesség, a gép és kellék élettartam, valamint a kimeneti egységek (finisher, lyukasztó egység, mailbox) tekintetében ugyanazok az új tulajdonságok és lehetőségek jelentkeznek itt is. Ezeket fejeli meg a multifunkciós mivoltukból adódóan az alábbi három jellemző:

  • A lapadagolójuk alul-felül egyszerre olvassa be a lap mindkét oldalát, ezért nagyon gyors a szkennelésük (egyoldalas eredetiknél 72 oldal/perc, kétoldalasaknál pedig 144 oldal/perc).
  • Karakter felismerő (OCR) funkciójuk lehetővé teszi, hogy .docx fájlba szkenneljenek vagy kereshető .pdf-et készítsenek.
  • A másolási és nyomtatási funkciók könnyebb kezelhetősége miatt a kezelői LCD panel mérete 10 inch-re nőtt.

A Luna mono nyomtatók és multifunkciós gépek azon irodák számára jelent tökéletes megoldást, ahol a termelékenység az elsődleges szempont. Ezek a gyors gépek ontják magukból a papírt, a család multigép tagjai pedig az archiválást is pillanatok alatt elvégzik.