Termékek Menü

Ilyen volt 2020

Ilyen volt 2020 Már több mint két hét eltelt az idei évből, de érdemes visszatekinteni az előzőre. 2019 végén sokan még csak úgy néztek a Vuhanból érkező  képekre, mintha egy moziban ülnének. Az eddigi hasonló eseményeket ugyanis sikerült lokalizálni és így kordában tartani. Emlékezzünk csak a 2003-as SARS koronavírusra, ami ugyan sokkal nagyobb halálozási aránnyal pusztított a megbetegedettek körében mint a mostani Covid, de szerencsére nem lett belőle világjárvány

 

2020 elején már lehetett számítani arra, hogy most más lesz a helyzet. A vírus a világ legkülönbözőbb pontján bukkant fel, miközben több milliós kínai városok kerültek teljes karantén alá. Mivel a világ nagy vállalatai közül szinte mindenki gyártat alkatrészeket, részegységeket vagy teljes berendezéseket az ázsiai országban, ez a leállás már a világgazdaság egészére hatással volt.

Tavaly ilyenkor már készültünk. Berendeltünk egy nagyobb szállítmányt, hogy azon ügyfeleink másológépei akik dolgozni tudnak majd ne szenvedjenek hiányt. Még időben léptünk, így folyamatos ellátást tudtunk biztosítani egész évben.

Eljött a tavasz, amikor Európában is karantén korlátozásokat vezettek be. Egyes területeken teljesen leálltak a másológépek (pl. az iskolákban), máshol megnőtt az igény valamilyen másolni, nyomtatni és szkennelni tudó eszközre. Elsősorban a kis méretű, otthon is használható berendezések voltak népszerűek, ami a home office jellegű munkához kellett. Ezek a kis multigépek gyakorlatilag eltűntek az üzletek, raktárak polcairól és a mai napig hiányos belőlük a választék. Mellettük azokat a berendezéseket is keresték, amit a vállalati környezetbe integrálva táveléréssel is lehet használni. Az ilyen központi dokumentumkezelő rendszerek esetén volt igény színes és fekete-fehér eszközre egyaránt. Kerestek újat és használtat, volt vásárlási és bérlési szándék is.

Ami számomra a legnagyobb meglepetés volt, hogy a legnépszerűbb fénymásológép modellünk továbbra is az MX-M266NV bizonyult. Erről a típusról korábban írtam egy bejegyzést. Itt tudod elolvasni.

Az ügyfeleinken keresztül azt tapasztalom, hogy – bár mindenki megszenvedi valamilyen módon a jelenlegi helyzetet – a mostani korlátozások mellett a gazdaság nagyobbik része működőképes. Vannak területek, akik sajnos nagy elszenvedői ennek az állapotnak (elég ha csak a turizmusban érintett vállalkozásokra gondolunk), de az élet a maga módján megy tovább.

Bízom benne, hogy az oltóanyagok megjelenésével mielőbb visszatér az élet a korábbi években megszokott kerékvágásba.

Mindenkinek jó egészséget és a tavalyinál vidámabb évet kívánok!