Termékek Menü

Megújult a színes A3-as másológép palettánk

Megújult a színes A3-as másológép palettánk

A Sharp 15 új színes A3-as másológép modellt dobott piacra és ezzel a lépésével teljesen lefrissítette a palettájának ezt a szegmensét. Ebben a bejegyzésben eligazodunk a típusok útvesztőjében és megnézzük milyen újdonságokat hordoz ez a gépcsalád.

 

A Sharp az új másológépek neveiben sok információt rejtett el, így az elsőnek soknak tűnő 15 modell könnyen áttekinthetővé válik ha ismerjük a kódok jelentését. A modell nevek BP-xxCyy formátumúak, ebből pedig számunkra a kötőjel utáni rész az érdekes. A C betű a gépek színes voltára utal, az yy helyén álló számok pedig a gép másolási és nyomtatási sebességét jelölik. Ezek rendre 26, 31, 36, 45, 55 és 65 értéket vehetnek fel. Az xx pozícióban álló számok azt mutatják, hogy az adott modell melyik alcsaládba tartozik. Ezek rendre a következőek lehetnek:

  • 50: kétoldalas, hálózatos alapgép kétoldalas automata lapadagolóval
  • 55: kétoldalas, hálózatos alapgép olyan kétoldalas automata lapadagolóval, amely alul-felül egyszerre olvassa be az eredeti lap mindkét oldalát 
  • 60: kétoldalas, hálózatos "okos" gépcsalád kétoldalas automata lapadagolóval
  • 70: kétoldalas, hálózatos "okos" gépcsalád a dokumentumot alul-felül egyszerre beolvasó kétoldalas automata lapadagolóval

A fentiek alapján a legegyszerűbb - és várhatóan a legjobban keresett - modell a BP-50C26, míg a top verzió a BP-70C65.

Mitől lesz "okos" egy modell?
Ezek a típusok alapkiépítésben rendelkeznek WiFi modullal, PostScript kittel, karakter felismerő  (OCR) funkcióval, MS Office kapcsolattal (pl. szkennelés Word-be, ill. Office fájlok nyomtatása pendrive-ról driver nélkül), valamint felhő kapcsolattal (a Google drive-tól a Microsoft Teams-ig).

Melyek az összes gépre jellemző fontosabb tulajdonságok?
- 1.200 dpi-s nyomtatás
- kétoldalas lapadagoló
- duplex egység
- hálózati kártya
- színes 10 inch-es LCD kezelőfelület
- vastag papírok kezelése fiókból (300 g-ig)
- SRA3 méret kezelése
- mozgásérzékelő az energiatakarékosság elsősegítése érdekében
- mobil eszközök (telefon, tablet) támogatása
- biztonságos adattárolási lehetőség belső SSD-n

Mi változott a korábbi modellekhez képest?

1. Új színvilágot kapott ez a család. A fő szín a grafit szürke, melyet a fekete egészít ki:

2. A 10.1 inches színes LCD kezelőfelület 1024x600 pontos (WSVGA) felbontású, melynek állítható a fényereje. Kapacitív és ujjlenyomat mentes felületű.

3. Régebben csak a nagyobb másológépeinkhez lehetett hajtogató egységet vásárolni. Most már ezek a masinák is képesek ilyen kimeneti modult használni, mely a képen látható négy féle módon képes előkészíteni a másolt/nyomtatott lapot:

4. A dokumentum beolvasási sebessége az egyre gyakrabban használt szkennelési funkció miatt fontos paraméter. Az új gépcsalád az alábbi képességekkel rendelkezik:

  • 50-es és 60-as család: 80/25 oldal percenként (egy ill. kétoldalas dokumentum esetén)
  • 55-ös gépcsalád: 120/240 oldal/perc
  • 70-es gépcsalád: 140/280 oldal/perc

Az új modellek logikus folytatásai a kifutó modelleknek. Továbbviszik azok jól megszokott jellemzőit, melyek kiegészültek néhány apró változtatással.