Termékek Menü

Mi a különbség a Push és a Pull szkennelés között?

Mi a különbség a Push és a Pull szkennelés között? A fénymásológépek és multifunkciós eszközök egyre fontosabb tulajdonsága a szkennelés, hiszen számos dokumentumot lehet vagy kell elektronikus formában beküldeni hivatalokba, bankokba, közintézményekbe. A vállalatok pedig az archiválások során nagy mennyiségű iratot digitalizálnak. A fénymásológép gyártók felkészültek erre a feladatra, ma már mindegyik berendezés nyújt valamilyen megoldást.


A készülékek leírásnál a két leggyakrabban használt szkennelési forma a Push és a Pull mód. Nézzük melyik mit jelent.

Push szkennelés
Ebben az esetben a szkennelést a fénymásológép kijelzőjén kezdeményezed. Ha vannak előre beállított szkennelési profiljaid, akkor elég csak kiválasztanod a megfelelőt és már mehet is a digitalizálás.
Mi az a szkennelési profil? Megadhatod, hogy a dokumentumot milyen adatformátumban (például pdf, jpeg, tiff stb.), mekkora felbontással, milyen méretben és hova (például a számítógéped asztalára vagy egy kijelölt mappába) küldje a másológép. Több ilyet is készíthetsz és előre el tudod menteni őket. Ha nincsenek ilyen profiljaid, akkor ezeket az adatokat mindig be kell állítanod. Tehát ahogy a mód neve is mondja: az eszközről "tolod" a dokumentumot.

Pull szkennelés
Ilyenkor a számítógépeden levő programmal kezdeményezed a szkennelést. A fénymásológépbe beteszed a papírokat és a programba "behúzod" a dokumentumokat (innen ered az elnevezése is), majd onnan lemented a szükséges formátumba. A program jellegéből adódóan akár szerkesztheted és össze is fűzheted a fájlokat.

Ha a Pull szkennelést szereted jobban de nincs jó segédprogramod hozzá, akkor használd a https://www.naps2.com/ oldalról letölthető ingyenes alkalmazást. Tud magyarul és rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik.

Az oldalunkon található fénymásológépek mindegyike rendelkezik színes szkennelési tulajdonsággal.