Termékek Menü

Miért az MX-M266NV a legnépszerűbb fénymásológépünk?

Közel 50 féle új Sharp fénymásológép van a palettánkon. Adódik a kérdés, hogy melyik a legnépszerűbb modell. Az elmúlt év alapján az eladási listát az MXM266NV vezeti. Vajon mi lehet ennek az oka? Ezt járjuk most körbe.

 

Az MX-M266NV egy általános irodai használatra tervezett A3-as másológép. Minden olyan funkcióval rendelkezik, amit egy ilyen központi dokumentum kezelő rendszertől ma már elvárunk. Két papír fiókja által egyszerre kezeli az A3 és az A4 méretű lapokat, mindkettőből egy-egy teljes csomagot (500 lapot) is el tudnak nyelni. Ezen kívül van egy oldalsó adagolója, amely 100 lapos kapacitású. Ezt a bemeneti részt használjuk a vastagabb (max. 200 g-os) papírokhoz is. A masina rendelkezik kétoldalas tulajdonsággal és ellátták hálózati kártyával is. Az előd MX-M264N-hez hasonlóan megbízhatóan és észrevétlenül teszi a dolgát. A küllemét úgy alakították ki, hogy esztétikus legyen bármilyen irodában. Ezt szolgálja a sötétszürke-fekete színkombináció és az erezett, bútor hatású előlap.

Az MX-M266NV lapadagolóját felturbózták. A 26 lap/perces másolási és nyomtatási sebesség mellett a készülék 56 lap/perces tempóban szkenneli az egy oldalas dokumentumokat. A szkennelés rendeltetési helye lehet egy számítógép asztala, egy hálózati mappa, FTP-szerver, e-mail vagy egy pendrive, amit a készülékbe dugunk. A masinát magyar nyelven is beszélő LCD kijelzővel látták el, ami nagyon leegyszerűsíti a kezelését. Ha használtál már tabletet vagy okostelefont, akkor gyerekjáték lesz ennek a fénymásológépnek a kezelése.

Miben rejlik ennek a típusnak a nagyszerűsége?
A probléma mentes működés és a hosszú (800.000 oldal) élettartam mellett ezt a modellt úgy alakították ki, hogy minden felhasználó az igényeinek megfelelően tovább bővíthesse. Apple gépeket használsz? Teszünk bele PostScript drivert. Drót nélkül szeretnél hozzá kapcsolódni? Kapható hozzá wireless adapter. Ritkábban akarsz papírt beletölteni? Kibővítjük összesen 4 db 500 lapos papírfiókos változatra. Adattárolásra is használnád? Építünk bele winchestert. Össze szeretnéd tűzni a dokumentumaidat? Kapható hozzá finisher. Növelni kellene a termelékenységet? Vegyél egy másik ugyanilyen gépet és összekötjük őket a tandem funkcióval. Így megduplázódik a sebesség és a papír kibocsátási képesség. Okostelefonról szeretnél nyomtatni vagy oda szkennelni? Töltsd le a SharpDesk Mobile alkalmazást és használd. Mindezek csak kiragadott példák, a sort lehetne tovább folytatni.

Mi a helyzet a mostanában fontossá vált adatbiztonsággal?
A bemeneti oldalon a számítógéped és a fénymásológép között biztonságos (SSL) csatorna védi az adataidat, a másológép IP és Mac cím szűréssel pedig ki tudja zárni az illetéktelen hozzáférést. A fénymásológépben adatbiztonsági kit megvásárlásával biztosíthatod az adataid titkosított tárolását (ha van HDD-d) vagy az elvégzett munkák azonnali felülírását/törlését. A kimeneti biztonságot elektronikus formátum esetén a titkosított .pdf fájl készítésével (kiegészítő kell hozzá), papír alapú nyomtatásnál pedig a PIN-kódos nyomtatással valósíthatod meg. Utóbbi esetben a dokumentum ténylegesen csak akkor készül el, ha a másológépen beütöd a nyomtatáskor megadott kódodat, így más nem fér hozzá a nyomataidhoz.

Összefoglalva az MX-M266NV egy olyan általános irodai hálózatos másológép, amely önmagában képes egy vállalkozás vagy munkacsoport összes másolási, nyomtatási és szkennelési feladatait ellátni. Teszi mindezt megbízhatóan, probléma mentesen. Már alapkiépítésben is megfelelő a legtöbb helyen, de ha speciális igény merül fel akkor a skálázhatósága lehetővé teszi, hogy az egyedi kéréseknek megfelelő kiépítésben szállítsuk.