Termékek Menü

Színes fénymásológép egy 56 cm élű kockában

Színes fénymásológép egy 56 cm élű kockában Amikor a DX-2500N másológépünk forgalmazása megszűnt nyilvánvalóvá vált, hogy lesz valami helyette. Egy másik olyan modell, amely azoknak a kisvállalatoknak vagy munkacsoportoknak készül akiknek nincs szükségük olyan extra kiegészítőkre mint pl. a papír lyukasztása vagy a tűzés, de a fekete-fehér másolás és nyomtatás mellett a színes dokumentum készítés is szükséges és mindezt A3-as méretben is szeretnék elvégezni. A fejlesztők végül nem egy hanem három modellt készítettek. Ez a C-Cube család, amely a BP-10C20, a BP-20C20 és a BP-20C25 típusokból áll. Lássuk mit tudnak az új masinák.

A legelső szembetűnő dolog a méret és a design. A család legkisebb tagja a BP10C20 pontosan elfér egy 56 cm-es élű kockában, míg testvérei (BP20C20 és BP20C25) nála 9,3 cm-rel magasabbra nőttek. Ez a különbség abból adódik, hogy utóbbiak tetején kétoldalas automata lapadagoló található. A készüléket alkotó alkatrészek száma is jelentősen csökkent (24%-kal az előd DX-2500N-hez viszonyítva).
Ezzel a mérettel ez a család a kategóriája egyik legkisebb helyet foglaló eszköze lett.

Sharp fénymásológéphez szokott szemnek szokatlan a fekete szín erőteljes dominanciája. A tervezők valószínűleg egy ilyen irodai világot álmodtak meg:

A család egy nagyon egyszerű kezelői felületet kapott (kísértetiesen hasonlít az MX-B350W/450W mono A4-es másológépekéhez). Eltűnt a 7 inch-es színes érintőképernyős LCD panel, helyette visszajöttek a gombok és egy kis mono kijelző. A felület dönthető, így kerekesszékes vagy ülő munkát végző dolgozók is könnyen beállíthatják a megfelelő szöget.

Funkcionalitás szempontjából a gépcsalád hozza a leginkább elvártakat: fekete-fehér és színes másolás, nyomtatás A3 és A4 méretben, normál és vastagabb papírok kezelése (max. 256g/m2-ig), hálózati kapcsolat, szkennelés, kétoldalas funkció. A BP10C20 modellnél a lapadagoló hiánya miatt a több lapos szkennelés és a kétoldalas másolás kicsit körülményes. Ezért azt a típust elsősorban nyomtatásra ajánlom.
Ehhez a gépcsaládhoz vásárolható kiegészítők száma is csökkent. a megszokotthoz képest A papírfiókok és asztalok mellett fax (BP10C20-hez nem illeszthető), WiFi és PostScript bővítő készlet valamint SharpDesk licenszek kaphatóak.

Kényelmi funkciók terén a tervezők egy-egy célcsoportnak akartak kedvezni. Ilyen az ügyfélszolgálatok és recepciók számára hasznos igazolvány másolási funkció vagy az Eco Scan mód, amely szkenneléskor eltekint a gép fixáló egységének felfűtésétől. Ez az energia takarékosság mellett gyorsabb feladat elvégzést is eredményez.

Az adatbiztonságot az SSL adat kapcsolat, az IP ill. MAC-cím szűrési lehetőség, valamint a felhasználói autentikáció garantálja.

Ezekhez a fénymásológépekhez kétféle kapacitású toner kapható, így optimalizálható a kellék beszerzés is.

Az alábbi táblázatban összefoglaltam a készülékek közti különbségeket:

  BP-10C20 BP-20C20 BP-20C25
Sebesség 20 oldal/perc 20 oldal/perc 25 oldal/perc
Duplex van van van
Automata lapadagoló nincs van van
Papír kapacitás 350 (max. 1850) 350 (max. 1850) 350 (max. 1850)
Hálózati kártya van van van
WiFi opció opció opció
PostScript opció opció opció
Fax nincs opció opció


A Sharp a C-Cube modellekkel egy belépő szintű színes A3-as másológép családot alkotott. Egyszerű kezelésű, kis méretű készülékek, ami az árukban is visszaköszön. Pár fős cégeknek vagy kisebb munkacsoportoknak ajánlom ezeket a fénymásológépeket.