Termékek Menü

Szkennelés Network Scanner Tool Lite segédprogrammal

Szkennelés Network Scanner Tool Lite segédprogrammal

Egy korábbi bejegyzésben már bemutattam a másológépek kétféle szkennelési módját. Most a gyakorlati megvalósításról lesz szó.
A Sharp a SharpDesk szoftvert ajánlja a szkenneléshez. Ez egy karakter felismerő funkcióval is felvértezett profi fizetős alkalmazás, amelynek része a Network Scanner Tool. Ez utóbbi Lite verziójáról lesz szó most, amely ingyenesen is elérhető.

 

A Network Scanner Tool Lite programot egy olyan számítógépre kell telepítenünk, amely hálózati kapcsolatban áll a másológépünkkel. Segítségével kiválaszthatjuk, hogy hol tároljuk a beolvasott adatokat. Ehhez előre regisztrálhatunk több célhelyet, hogy később közülük könnyedén kiválaszthassuk hol akarjuk tárolni az adatokat. Ez a cél lehet egy hálózati mappa, egy FTP-szerver vagy akár egy e-mail cím is. Az alábbi ábra jól mutatja a lehetőségeket:

 

Amikor a PC-re szkennelünk és az megkapja a beolvasott adatokat, akkor egy tájékoztató buborék üzenet jelenik meg a képernyőn. Ebből a buborékból megjeleníthető a célmappa. A dokumentumadatok szkennelésének történetét is ellenőrizhetjük a számítógépen. A megadott célmappa ugyanis megjeleníthető a szkennelési előzményekből

Most lássuk a kétféle szkennelési módot a gyakorlatban:

I. Push szkennelés (amikor a másológépről indítjuk a műveletet)

1. Válasszuk a másológépen az FTP / Desktop lehetőséget.

2. Válasszunk ki egy címet (legyen az most egy korábban megadott mappa).

3. Helyezzük be az eredetit a másológépbe és érintsük meg a [Start] gombot.

4. Beolvasott adatok már meg is jelennek a célmappában

 

II. Pull szkennelés (amikor a számítógépről indítjuk a műveletet)

1. Helyezzük el az eredetit a másológépben, a Network Scanner Tool Lite programban pedig a másológép lapolvasó funkciójának használatához válasszuk ki az MFP lehetőséget.

2. Konfiguráljuk a beolvasási tulajdonságokat a szoftverben.

3. Kezdjük el a szkennelést.

4. Válasszuk ki a célhelyet a fájl mentéséhez.

A fentiekből is látszik, hogy a Push szkennelés gyorsabb és elegánsabb, de vannak olyan helyzetek amikor kifejezetten a Pull módra van szükség.

A Network Scanner Tool Lite ide kattintva tölthető le.