Termékek Menü

"Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk!"

"Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk!" Ki ne emlékezne A tanú című film kultikus mondatára, amikor Bástya elvtárs beleharap a magyar narancsba? Kicsit hasonló érzésem volt, amikor megpillantottam a Sharp új lézernyomtatóját az MXB350P-t.

 

A küllem valószínűleg nem nyer formatervezői nagydíjat egyetlen versenyen se, de lássuk mit takar a zord külső. Illetve először még járjuk körül miért is lett ilyen bumfordi ez a masina. A Sharp pár év kihagyás után visszatért az A4-es másológép piacra (erről itt olvashatsz bővebben). Először a Nano gépcsalád prémium modelljei jelentek meg (MXB355W és MXB455W) amelyek valóban szuper ketyerék, majd az egyszerűbb változatok (MXB350W és MXB450W). Az eltérésekről itt írtam egy összefoglalót, azzal most nem untatlak. Most tegyük egymás mellé az MXB350W-t és az MXB350P-t:

 

Jól látható, hogy a nyomtató a másológép gyermeke. Egy bozótvágóval lecsapták a tetejéről a kétoldalas lapadagolót és helyette egy sima tetőrészt kapott. Ezt a lapos felületet használhatjuk fotók vagy egyéb apróságok tárolására, más értelmét nem látom. Valószínűleg a nyomtató készítésének ötlete utólag született meg, ezért választották ezt a megoldást. A kijelző is átalakult, hiszen egy nyomtatón eleve kevesebb beállítási lehetőség van, mint egy fénymásológépen. Kikerült még a fax funkció és ezzel véget is ért a különbség lista. A belső műszaki tartalom viszont teljes: USB, drótos hálózati és WiFi nyomtatás, kétoldalas funkció, PCL és PostScript driver. A másológépből való átalakításnak pedig van egy verhetetlen előnye. Ez pedig a működési költség. Kevés olyan lézernyomtató található a piacon, amelyik eredeti tonerrel üzemeltetve ilyen alacsony festék költséggel dolgozik. Ráadásul csak 30.000 oldalanként kell cserélni (kevesebbet nyomtató felhasználóknak van 12.000 oldal kapacitású toner is). Az eszköz jól össze van rakva, az anyag minősége, az alkatrészek teljesen rendben vannak.

Ha azok közé tartozol, akiknek a praktikum és a gazdaságosság fontosabb, mint a csilivili külső, akkor az MXB350P lézernyomtató legyen ott a döntési listádon, amikor legközelebb az irodádba lézernyomtatót keresel.