Termékek Menü

Milyen számológépet vegyek?

Milyen számológépet vegyek?

Lassan egy hónap sincs az érettségiig... Ha van iskolás, különösen érettségire vagy felvételire készülő ismerősöd, lepd meg egy tudományos számológéppel. Segítek választani a modellek között.

Az EL531XHWH az etalon számológépünk. Már 30 évvel ezelőtt is volt 531-es típus számú készüléke a Sharpnak. Minden olyan funcióval rendelkezik, ami a középiskolában szükséges lehet (törtek kezelése, szögfüggvények, hatványozás, kombináció számítás, számrendszerek, statisztika stb.).
Az aDAL rendszernek köszönhetően pontosan olyan sorrendben kell beírnod a gépbe a számítást, ahogy az a füzetedben van. Kikapcsolásig az utolsó 256 elvégzett műveletet megőrzi, így tudsz visszafele keresni. A korábban bevitt számításokat módosíthatod.
Összesen 272 funkciója van és ceruza elem hajtja, amit évekig nem kell cserélni. Érettségizőknek tökéletes választás.
Ennek a modellnek az új dizájnú változata az EL531THBWH. A fehér mellett elérhető pink, zöld és szürke változatban is.

ELW531B
Ez a típus az 531-es 4 soros kijelzőjű változata. A nagyobb LCD méret lehetővé teszi, hogy az emeletes törteket is vizuálisan lásd. Kapott 4 db definiálható gombot és picit bővült a statisztikai funkciók száma. Ezen kívül beleépítettek egy Math Drill nevű kiegészítést, amivel gyakorolni lehet az alapműveletes számolást. Ez a funkció a kisiskolásoknak lehet hasznos.

EL520XWH
Ez már egy komolyabb versenyző. Tudja az EL531XWH összes funkcióját valamint kezeli a komplex számokat és megold 3 változós lineáris egyenletrendszert. Használhatod numerikus integrál- és differenciál számításra valamint másod- és harmadfokú egyenlet megoldására is. Ezen kívül rendelkezik 52 db beépített fizikai konstanssal (Planc-állandó, mágneses fluxus kvantum stb.) és közel negyven angolszász mértékegység (láb, yard, font stb.) váltó értékével. Matematikával kiemelten foglalkozó középiskolásoknak, valamint felsőfokú intézményekben tanulóknak ajánlom.

EL506XWH
Az 520-as modell teljes funkció kínálata mellett ez a típus képes (4x4-es) mátrixokkal valamint listákkal is számolni.

ELW506XSL
Ez a számológép az ELW531XSL-nél leírt bővítésekkel (4 soros kijelző, Drill stb.) kiegészített EL506XWH modell néhány további funkcióval bővítve.