Termékek Menü

SHARP fénymásológépek adatbiztonsága

SHARP fénymásológépek adatbiztonsága

Lassan elcsitulnak azok a nagyobb hullámok, ami a GDPR bevezetése körül voltak. A jogszabály életbe lépett és szinte minden vállalkozásra kihatással van.

Lássuk a nyomtatás terén mire kell figyelni:

Az illetéktelen adat hozzáférés és az adatvesztés szempontjából a legkényesebb pont a központi és az ún. folyosói másológépek használata. Ilyenkor a dokumentumunkat egy tőlünk fizikailag távolabb levő eszközre küldjük, ami aztán a kimeneti tálcán várja hogy érte menjünk. Közben ezeket a lapokat bárki elolvashatja, elviheti. Akár tudatosan, akár véletlenül, mert például ő is küldött egy nyomtatást és a két dokumentumot összefogta és elvitte.

Erre a problémára nyújt nagyszerű megoldást a Sharp másológépek Optimalizált Nyomtatási Szoftvere. Azok a modellek, amelyek rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal, képesek a nyomtatandó dokumentumok elkészítését visszatartani mindaddig, amíg annak tulajdonosa a másológép kezelői felületén egy azonosító kóddal nem engedélyezi a tényleges nyomtatást. Mindenki csak a saját maga által elküldött nyomtatás felett tud rendelkezni és a fizikai jelenléte biztosítja, hogy illetéktelenek nem férhetnek hozzá az irathoz.

Ilyen tulajdonsággal rendelkezik az összes mono A4-es másológépünk, az A3-as színes modellek többsége és az A3-as mono modellekből azok, amelyekben van winchester.

Az Optimalizált Nyomtatási Szoftver megoldásunkról készült rövid filmünket itt tudod megnézni: https://youtu.be/SqBwhJ1DjnQ