Termékek Menü

A plasmacluster ion technológia

A plasmacluster ion technológia

A plasmacluster ion technológia a Sharp saját fejlesztésű megoldása a légtisztításban, melyhez a fejlesztők a természetet hívták segítségül.

 

A természetben pozitív és negatív ionok vesznek körül minket. A plasmacluster technológia is ilyeneket állít elő. Pozitív töltésű hidrogén ionokat (H+) és negatív töltésű oxigén ionokat (O2-). Ezeket a levegőben természetes módon is létező ionokat a Sharp úgy állítja elő, hogy a levegőben levő vizet és oxigént plazma kisüléssel ionizálja. Az így előállított, immár töltéssel rendelkező ionok magukhoz vonzzák a levegőben levő vízmolekulákat, így jönnek létre a plasmacluster ionok, melyek szőlőfürt formája adta a technológia logóját.
 

 

Mire jók ezek a plasmacluster ionok? 

A vírusok, baktériumok és egyéb allergének felülete főleg fehérjéből áll. A plasmacluster ionok pozitív (H+) és negatív (O2-) ionjai a levegőben szálló ilyen anyagok felületéhez tapadnak és OH gyökökké alakulnak. Az OH gyökök erős oxidáló erejükkel kivonják a hidrogént az allergének felszínén levő fehérjékből, ezáltal lebontják azokat, az allergének pedig így inaktívvá válnak. A kivont hidrogén és az OH gyök összekapcsolódik, víz molekula képződik és az visszakerül a levegőbe. 

Összefoglalva ez az egyszerű technológia nagy hatásfokkal semlegesíti a vírusokat, a baktériumokat, a penészt és más hasonló allergéneket. Működési mechanizmusánál fogva képes eltüntetni a szagokat és csökkenteni a statikus elektromosságot is.