Termékek Menü

Bemutatjuk az AR-6020N hálózati A3-as fénymásológépet

Bemutatjuk az AR-6020N hálózati A3-as fénymásológépet

Két hónapja írtunk a januárban megjelent AR6020 és AR6020D másológépeinkről egy rövid összefoglaló elemzést. Most a család hálózatos tagját, az AR6020N típust vesszük górcső alá.

Leegyszerűsítve ez a modell az AR6020D kétoldalas másológép hálózati kártyával szerelt verziója. Van azonban néhány finomság. Az AR6020D USB porton keresztül nyomtat és szkennel egy vele összekötött számítógépre. Ha ehhez vásárolunk utólag egy hálókártyát, akkor azzal megoldjuk a hálózati nyomtatást, a számítógépre történő szkennelést viszont nem. Dokumentumot beolvasni ilyenkor a hálókártya USB kimenetére dugott pendrive-ra tudunk.
Ezzel szemben az AR6020N gyárilag szerelt hálózati kártyája a nyomtatást és a szkennelést is megoldja több számítógépet magába foglaló környezetben. A szkennelés pull módban történik, vagyis egy a számítógépen levő programmal "húzzuk" a dokumentumot. Ehhez bármilyen (Twain-drivert támogató) alkalmazás megfelelő lehet. Ilyen például a SHARPDesk, miután licencet vásároltunk.

Kiknek ajánljuk az AR-6020N modellt?

Az AR6020N ára alig több, mint az AR6020D-é. Ezt a másológépet elsősorban azon kisvállalatoknak ajánljuk, ahol több számítógépről szeretnének kétoldalas nyomatokat készíteni és mellette alkalmanként szükség lehet egy-egy dokumentum hálózatba történő beszkennelésére is. Ha a szkennelés kiemelt funkció, akkor a pop mód (amikor a másológépről egy lépésben tudjuk "tolni" a dokumentumot a hálózat kiválasztott számítógépére) hiánya miatt inkább az egy kategóriával magasabb másológép családunkat javasoljuk.

Frissítés: olvasd el a modellel kapcsolatos újabb bejegyzésünket.