Termékek Menü

Másológép és nyomtató Home Office felhasználásra

Másológép és nyomtató Home Office felhasználásra

A pandémia átalakította a vállalatok másolási és nyomtatási szokásait. Míg korábban a több felhasználót egyszerre kiszolgáló munkacsoportos eszközök felé terelődött az igény, napjainkban a személyes érintkezések minimalizálása okán ismét előtérbe kerültek a személyi másológépek és nyomtatók. Az otthoni munkavégzés esetén pedig olyan kis méretű készülékre van szükség, amely rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal és funkciókkal, ami a munka elvégzéséhez szükséges. A SHARP Luna 1.5 gépcsaládja ezekre a feladatokra ad megoldást. Ezeket a készülékeket mutatom most be.

 

A SHARP az otthoni munkavégzéshez vagy a vállalati személyes használatra az MXB427PW lézernyomtatót és az MXB427W fénymásológépet ajánlja. Ahogy a nevük is sugallja mindkét masinát ugyanaz a "motor" hajtja. Egyforma a fényhenger, a festék kazetta, a fixáló egység, a papír kapacitás. Megegyezik a nyomtatási felbontás, a sebesség, az első másolatig eltelő idő és egyéb hasonló tulajdonság. A lényeges különbség, hogy az egyik eszköz csak lézernyomtató, míg a másikkal a nyomtatás mellett másolni, szkennelni és faxolni is lehet.

 

Miért jók ezek a gépek otthonra vagy személyes használatra?

  • Kicsi a helyigényük. A nyomtatónak mindössze 37x36 cm, a másológépnek pedig 41x37 cm alapterületre van szüksége.
  • az idő fontos tényező akár otthon, akár az irodában dolgozunk. Ezek a készülékek a 40 lap/perc sebességükkel kitűnnek a kis méretű berendezések közül
  • kapcsolódhatunk hozzájuk USB kábellel vagy beköthetjük a hálózatunkba, a beépített WiFi pedig az otthoni felhasználás során aranyat ér. Így bárhova tehetjük a lakásban a gépet.
  • együttműködnek tablettel és okostelefonnal is, legyen az android alapú vagy Apple gyártmányú
  • az MXB427W kétoldalas automata lapadagolója 50 oldal/perc sebességgel olvassa be a dokumentumokat egyoldalas üzemmódban. Viszont képes a lap mindkét oldalát egyszerre letapogatni, így kétoldalas eredetik esetén 92 oldal/perc a sebessége. Ez lenyűgöző adat egy ilyen kis fénymásológéptől
  • bár egy személyi használatú gépnél ritkán van rá szükség, de említsük meg hogy ezek a berendezések képesek közvetlenül pendrive-ra szkennelni vagy onnan egyes fájlformátumokat közvetlenül kinyomtatni.
  • a kis otthoni lézeres készülékek esetén megszoktuk, hogy a kellékeket 1-2-3 ezer másolatonként cserélni kell. A SHARP MXB427PW és MXB27W modellek esetén ezzel szemben a fényhenger 40.000 oldal, míg a festék 20.000 oldal élettartamú (megjegyzés: az induló festék kisebb kapacitású).

Az MXB427PW lézernyomtató és testvére az MXB427W fénymásológép tökéletes választás a vállalati környezetben megszokott funkcionalitást és kényelmet otthoni munkavégzés során is igénylő valamint az irodában dolgozó, de saját nyomtatót vagy fénymásológépet használni kívánó felhasználóknak.