Termékek Menü

MX2651 avagy a Griff új tollazata

MX2651 avagy a Griff új tollazata

A Sharp minden másológép családjának ad egy belső, fejlesztői nevet. A színes A3-as készülékek közül az egyik a Griffin-t kapta. Ennek a családnak a legnépszerűbb tagja a 26 lap/perces modell, amelynek most jelent meg a legfrissebb verziója, az MX2651.

 

Az új készülék megtartotta az előző (MX2630N) modell legfontosabb tulajdonságait, de néhány érdekességgel azért gazdagodott. Lássuk melyek ezek.

Kijelző

Az MX2651 megkapta azt a 10.1 inch-es kijelzőt, ami eddig csak a nagyobb Sharp színes gépekben volt megtalálható. Ez a kezelő felület jobban illeszkedik azokhoz a lehetőségekhez (pl. egyedivé alakítás), amelyet már az előző készülék kijelzőjének szoftvere is tudott.

 

Állapot visszajelző led sor

A kijelző fölött a már korábban megszokott két (piros és zöld) lámpa közé egy kék led sor került. Attól függően, hogy ezen milyen mintázatot ill. mozgást látunk, következtetni lehet a készülék állapotára. Ezek az állapotok a Bekapcsolás, Kikapcsolás, Azonosítás (pl. kártyás, NFC vagy Pendrive csatlakozása esetén), Működés, Várakozás (pl. toner betöltésekor). A led sor messziről is jól látszik, így a készülék állapotáról az irodai székünkben ülve is tájékozódhatunk.

 

Szkennelés

Az MX2651 fénymásológép a 26 lap/perces másolási és nyomtatási sebessége mellett az egy oldalas dokumentumokat 80 oldal/perc gyorsasággal szkenneli. Tapasztalataink szerint a szkennelés egyre nagyobb szerepet kap a fénymásológépek használata terén. Ha ezen túl megemlítjük a berendezés .pdf ferdeség korrekció funkcióját és az automatikus mono ill. szürke árnyalat felismerő képességét is akkor nyilvánvaló, hogy egy igazán korszerű dokumentum kezelő rendszerrel van dolgunk.

OCR (kiegészítő vásárlásával)

A szkennelés akkor az igazi, ha karakter felismerésre is képes az eszköz. Az MX2651 felvértezhető ezzel a tulajdonsággal. A szkennelt dokumentum így lehet egy Microsoft Office (Word, Excel stb.) fájl, amivel máris dolgozhatunk tovább.

Második hálózati port (opcionálisan vásárolható)

Gyakran előfordul, hogy egy másológépnek több olyan számítógéppel kell kapcsolatban lennie, amelyek eltérő biztonsági és azonosítási követelményeket támasztanak. Gondoljunk csak egy olyan vállalatra, amelynek a belső számítógépes hálózata mellett vannak olyan eszközei is, amelyek nyilvánosak és bárki szabadon használhatja (pl az ügyféltérben elhelyezett pc-k, tabletek). A dupla hálózati port lehetővé teszi ennek a két különálló hálózatnak az együttes kiszolgálását egy fénymásológép segítségével.

Mint a fentiekből is látható forradalmi változások nem történtek az MX2630N-hez képest, ami nem is meglepő mivel ez a gépcsalád a legnépszerűbb az A3-as színes szegmensben. Ráadásul a belső műszaki tartalom (festék, főegységek stb.) is maradt, így várhatóan az MX2651 is követni fogja az elődje népszerűségét.