Termékek Menü

Sharp A4-es mono fénymásológépek újratöltve

Sharp A4-es mono fénymásológépek újratöltve

A SHARP több versenytársához hasonlóan pár éve megszüntette az A4-es mono fénymásológépek gyártását. Ennek elsődleges oka a lézeres multifunkciós eszközök előretörése volt. Bár ezek a multigépek rövidebb élettartamúak és jóval drágábban állítanak elő egy oldalt a másológépeknél, alacsonyabb beszerzési áruk és esetenként jobb paramétereik (sebesség vagy olyan speciális funkcióik, mint pl. a beépített WiFi és PostScript kártya) miatt népszerűvé váltak.
Mivel a másolt, nyomtatott dokumentumok 90-95%-a továbbra is A4-es méretű, a SHARP újraélesztette ezt a másológép családját. Az alábbi elemzésünkben megismerkedhetsz ezekkel az új modellekkel.

A koncepció tehát adott volt: megtartani a fénymásológépek kedvező tulajdonságait (hosszú élettartam, terhelhetőség, alacsony működési költség) és felruházni minden olyan jellemzővel, amiben hátrányban volt a multigépekkel szemben. Így született meg a Sharp MXB355W illetve az MXB455W.

Mit tudnak ezek a masinák?
A másolás, a nyomtatás és a (színes) szkennelés ma már alapvető tulajdonság. A faxolást ugyan kevesen keresik,  de ez se maradt ki. Ehhez jön az USB mellett a szintén nagyon elterjedt hálózati csatlakozási lehetőség, ami lehet kábeles vagy WiFi. A kétoldalas (duplex) funkciót is sokan használják, amihez valódi kétoldalas lapadagoló jár. Ez utóbbi azért érdekes, mert sok multigép lapadagolója még mindig csak egyoldalas. Így azokban a multigépekben hiába van benne a duplex egység, nem tudnak egy menetben kétoldalast másolni...

Ezek voltak az általános dolgok, nézzük a specialitásokat.

Papírkezelés
Az MXB355W/455W modellek 500 lapos papírfiókkal és 50 lapos oldalsó adagolóval rendelkeznek. Ezt további 3 db 600 lap kapacitású fiókkal maximum 2.350 lapig bővíthetünk.

MXB355W teljes papírkapacitás

Kezelői felület
A Sharp egy nagy, 7 inch-es színes LCD kijelzővel látta el ezeket a modelleket, így a készülékek kezelése olyan egyszerű lett, mintha egy tablettel dolgoznál. Ráadásul ugyanazokat az ikonokat és funkciókat látod, mint a nagy A3-as fekete-fehér vagy színes Sharp másológépeken. Így ha valaha használtál már egy ilyen másológépet, akkor otthon fogod érezni magad. A kijelző ráadásul dönthető, így kerekesszékes felhasználók is kényelmesen tudják kezelni.

MX-B355W kezelői felület

Szkennelés
Sok irodában kulcsfontosságú feladat a szkennelés. Ezen a téren az új A4-es SHARP másológépek extrát nyújtanak. Az MXB355W 40 oldal/perc, míg az MXB455W 70 oldal/perc sebességgel olvassa be az egyoldalas dokumentumokat. Utóbbi modell ráadásul olyan lapadagolóval rendelkezik, amely alul-felül egyszerre szkenneli be a lapot, így kétoldalas papírok esetén a beolvasási sebesség 110 oldal/percre nő.

Karakterfelismerés
A másológépekhez mellékelt szoftverek karakterfelismerőt is tartalmaznak. Ezzel Microsoft Office fájlokba is szkennelhetsz közvetlenül, amit utána szerkeszteni is tudsz.

USB direkt nyomtatás
Az MS Office fájlokkal való barátság nem ér véget a szkenneléssel. A pendrive-odon levő Office fájlokat driver nélkül ki tudod nyomtatni. Az adattárolót dugd be a készülék elején található USB bemenetre, a kijelzőn pedig kiválaszd ki a nyomtatandó fájt.

Nyomtatás, szkennelés pendrive segítségével

Beépített winchester
A HDD-ra elmenthetsz olyan dolgokat, amelyekre sűrűn van szükséged. Létrehozhatsz mappákat és titkosíthatod is az adataidat.

Print Release
Ha egy olyan irodában dolgozol ahol több ilyen funkciójú másológép van, akkor lehetőséged van kihasználni ezt a nagyszerű lehetőséget. Csak küldd el a nyomtatni valódat, majd sétálj oda az egyik szabad készülékhez. A kijelzőn azonosítsd magad, majd hívd le a fájlodat. Nincs sorban állás és a dokumentumod is biztonságban van. Ezt a funkciót összesen 5, ezzel a tulajdonsággal felruházott Sharp másológépen aktiválhatod egyszerre.

Kapcsolat a felhővel
Használsz Google Drive-ot, OneDrive-ot, SharePointot, Boxot esetleg Sharp Cloud Office-t? Az MXB355W és az MXB455W képes összekapcsolódni ezekkel a tárhelyeiddel, így közvetlenül odaszkennelhetsz vagy kinyomtathatod az ott tárolt dokumentumaidat.

Bővíthetőség
Az új A4-es masináink kibővíthetőek olyan egységekkel, amelyek kifejezetten a nagyobb fénymásológépekre jellemzőek. Tehetsz hozzá például tűzős finishert vagy internet faxot is.

Adatbiztonság
Az adatbiztonság kiemelt fontossággal bír minden vállalkozás számára, és az olyan szabályozások, mint az EU általános adatvédelmi irányelve (GDPR), elengedhetetlenné teszik, hogy a mindennapi működés része legyen a szabályoknak való megfelelés. Az MX-B455W/MX-B355W másológépek funkciói révén biztos lehetsz benne, hogy hálózataid és adataid védettek. Számíthatsz a biztonsági funkcióinkra, a használat és hozzáférés ellenőrzése, az adatok naplózása és az adatok felhasználás utáni törlése révén. Biztos lehetsz benne, hogy bizalmas információid és szellemi tulajdonod védettséget élveznek másolás, szkennelés és nyomtatás közben. A még nagyobb védelem érdekében a kormányzati, katonai és jogi szervezetek által megkövetelt Sharp Hard Copy Device Protection Profile* (HCD PP) szabvány nyújtotta előnyöket is élvezheted.

Energiatakarékosság
Beállíthatod a ki- és bekapcsolás ütemezését, így a munkaidő végén a másológépek maguktól kikapcsolnak. Az energiatakarékos (szunnyadó) üzemmódok pedig úgy nyújtanak folyamatos használati lehetőséget, hogy közben kevesebbet fogyasztanak a gépek. A Zöld Szkennelés (Eco Scan) funkció bekapcsolásával nem kell megvárnod amíg a másológép teljesen bemelegszik és teljesen üzemkész lesz, hiszen pl. a fixáló egységre nincs szükség szkenneléskor.

Különbségek
Az MXB355W és az MXB455W nagyon hasonló gépek. Az alábbi táblázatban összegyűjtöttem a különbségeket:

  MXB355W MXB455W
Sebesség 35 lap/perc 45 lap/perc
Lapadagoló RSPF DSPF
Szkennelési sebesség 40/18 lap/perc 40/110 lap/perc
PostScript van van

 

A Sharp jó döntést hozott, hogy újraélesztette ezt a gépcsaládot. Korábban több ügyfelünk megfogalmazta azokat az igényeket, amelyekre kifejezetten ezek a másológépek adják a megoldást.

Update: időközben megjelent az MXB355W és MXB455W fénymásológépek egyszerűsített és ezáltal alacsonyabb árú változata az MXB350W és az MXB450W. Ezekről is készült összefoglaló. Kattints ide érte.