Termékek Menü

Színes A4-es másológépek

Színes A4-es másológépek

Tavaly a Sharp úgy döntött, hogy visszatér az A4-es mono másológép piacra és be is mutatott négy féle modellt. Az MX-B355W és MX-B455W típusokról ebben, az MX-B350W és MX-B450W fénymásológépekről pedig ebben a  posztban írtam. Ahogy várható volt, a sort a színes A4-es gépek megjelenése követte. Lássuk mit érdemes tudni az MX-C303W és az MX-C304W másológépekről.

Küllem

MXC304W színes fénymásológép

Szemmel látható a hasonlóság az MX-B355W/MX-B455W fekete-fehér típusokkal. Ennek az oka abban rejlik, hogy több kiegészítő (pl. papír fiókok, gépasztalok) ugyanaz a mono és a színes típusok esetén is.

 

Kijelző

A Sharp itt is törekedett arra, hogy ismerős legyen a környezet. A kijelzőt viszontláthatjuk a fent már említett modelleken, sőt a színes A3-as készülékeken is, igaz ott 7 helyett 10 inch-es méretben.

Nyomtató meghajtó program (driver)

Természetesen ez se egyedi. Rendszergazdák különösen hálásak azért, hogy nem kell újabb szoftverrel megismerkedni ha a vállalkozás Sharp másológép parkja egy újabb készülékkel bővül.

Dual LAN opció
Egyes helyeken előfordul, hogy egyszerre kellene egy másológépnek/nyomtatónak két eltérő jellegű hálózatot kiszolgálnia. Pl. egy belső zárt vállalati rendszert és egy külső nyílt felületet. Az MXC30xW készülékekhez vásárolható gyári kiegészítő lehetővé teszi ennek a feladatnak a biztonságos kivitelezését

Print release funkció
Az új Sharp fénymásológép modellek hálózaton belül képesek egymásnak átadni a nyomtatási feladatot ha maguk foglaltak vagy állnak (pl. papír vagy festék hiány miatt). Az MXC303W/MXC304W rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.

Kapcsolódás a felhőhöz
az MXC304W már alapkiépítésben, az MXC303W opció vásárlásával képes Google Drive, OneDrive vagy Dropbox fiókhoz csatlakozni. A tárhelyen levő dokumentumok így közvetlenül kinyomtathatóak, a szkennelt dokumentumok pedig közvetlenül odaküldhetőek.

MS Office fájlok közvetlen nyomtatása, karakter felismerés szkenneléskor
A két típus között is ugyanaz a különbség, mint a felhő kapcsolatnál. Az MXC304W önmagában, az MXC303W kiegészítő vásárlása után képes driver nélkül fogadni Word, Excel stb. dokumentumokat. Ugyanez a helyezt a szkennelt fájlok közvetlen .doc fájlba küldésével és szerkeszthetőségével kapcsolatban is.

Kártya funkciók
Recepciók és ügyfélszolgálatok speciális funkciója. Az MXC304W alapkiépítésben, az MXV303W kiegészítő vásárlásával képes a lapadagolóból beolvasott névjegykártyákon levő adatokat vCard vagy CSV formátumba alakítani a könnyebb további feldolgotzás céljából.
A Card Shot funkció pedig az üveglapra helyezett igazolványok, bankkártyák első és hátsó oldalát képes igazolványonként 1-1 .pdf fájlba tárolni úgy, hogy egyszerre 4 kártya is elhelyezhető az üveglapra.

Különbségek az MXC303W és MX304W között
A legjobban érzékelhető különbség az eltérő lapadagoló. Az MXC304W-é alul és felül egyszerre szkenneli a lap mindkét oldalát, így a beolvasás sebessége egy oldalas feladatnál 70, két oldalasnál 110 oldal percenként. Az MXC303W lapadagolója lassabb, meg is fordítja a kétoldalas papírt, így a beolvasási sebesség 40 illetve 18 oldal percenként.
A fenti leírásban szerepel a többi kényelmi különbség (felső kapcsolat stb.) az MXC304W javára, de azok mindegyike kiegészítő vásárlásával orvosolható.